Dialog cu sine

Sala este plina. Acordurile unor corzi de vioara, glasuri pe diferite tonalitati alaturi de sunetele tocurilor ascutite care alunecau in ritmul pasilor de dans, alcatuiesc indescifrabila rumoare. Intr-un colt, tacut, retras sta el. Priveste in gol, rupt de realitatea care il inconjoara. La un moment dat, o prezenta insesizabila cu o voce soptita il abordeaza:

-Buna, ce faci?

Dupa o scurta tresarire, raspunde scurt:

-Bine, multumesc!

-Te-am urmarit intreaga seara, de ce esti trist, acum cand toata lumea se distreaza? Haide, danseaza!

-Nu sunt trist, sunt tintuit de amintiri (se opreste si revine pe un ton mai scazut)… de lipsa lor…

Dupa un oftat lung, o lacrima apare in coltul ochiului stang si incepe sa alunece usor pe obrazul fin, pana la intalnirea cu barba ingrijita perfect, dupa care isi pierde urma. Cand voia sa mai spuna ceva, muzica se opreste ca la un semn. Linistea se lasa brusc in sala. Tresare din nou. Priveste in jur, totul pare a se fi oprit in loc, iar clipa acea se transformase in eternitate.

-Ridica-te si mergi mai departe. Aude din nou din glasul care se stingea, retragandu-se parca in indepartatul intuneric. Pravalirea globurilor cristaline a inceput cautarea, iar ochiul stang a disparut instantaneu in spatele acelui rau impecabil de lacrimi. Partea dreapta ramane inmarmurita, nu schiteaza nici macar o grimasa. Avea izvor in inima lui care incepuse sa planga si sa spele rana deschisa de lipsa ei. Ea, acea faptura extraordinara, idilica, perfecta… iubirea. Glasul aparut si disparut este ratiunea. El. In lipsa ei, el nu este, nu este nimic de fapt ci doar o naluca a existentei. Pentru ca viata lui este sufletul care respira iubire. Iubirea care lipseste si tot ce ii ramane este cautarea si dialogul cu sine, oriunde se afla, tot timpul.

Sala vibreaza in continuare, lumea canta si danseaza. El ramane sa astepte revenirea acelei voci, iar pana se va intoarce doar panseaza si ingrijeste rana…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s