Libertate

Avem libertatea de a face sau a nu face nimic, avem libertatea de gândire și exprimare, avem libertatea de a pierde libertatea pentru că nu știm să o folosim în sensul ei drept… iar atunci când acest ”drept” divin ne lipsea, tânjeam după el dându-i o grandoare inestimabilă, pentru ca acum, o dată dobândit, îl lăsăm să zboare… pierdut în absolut.

Suntem prizonierii propriei noastre rațiuni, încleștate în oportunitățile de alegeri în lumea dezgolită de cămașa care reunea forțele și frâiele vehicului în care călătorim pe drumul vieții, în mâna unui pseudopărinte, alias un regim blamat și plâns totodată…. El a plecat, însă, a avut grijă să ne ”imprime” un sens, o direcție greșită în mintea și, în special, în modul de acțiune, chiar și în condițiile libertine de care avem parte.

Libertate, egalitate, fraternitate… sunt cuvintele care zguduie piepturile francezilor, sub drapelul și la auzirea imnului național al statului lor. Noi încă tresărim la auzirea cuvântului liberatate, îl simțim ca un ”cartof fierbinte” așezat în mâinile noastre de care nu știm cum să scăpăm mai repede și mai ușor… despre celălalte două concepte am rămas străini, este alegerea pe care am făcut-o având liberatatea deplină… pe care o ducem cu încăpățânare mai departe…

Probabil este una dintre cele mai mari provocări pe care viața ni le oferă și le lasă la dispoziția noastră…. sentimentul de LIBERTATE….

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s