Copilul, nascut sau crescut???

Poate o sa surprind multa lume prin aceasta postare, insa o sa-mi asum acest risc si o sa abordez un subiect sensibil, care pierde tot mai multa importanta intr-o lume care apasa tot mai tare acceleratia spre materialism, implinire profesionala si, in special datoria de natura „umana”…

La sfarsitul saptamanii trecute am fost acasa pentru comemorarea zilei indreptata spre amintirea celor plecati dintre noi, iar cu aceasta ocazie am avut o discutie „constructiva”, desi parea a aluneca tot mai tare in contradictoriu, cu mai multi prieteni, dintre care, o mare parte dintre ei indoctrinati foarte tare intr-ale crestinismului, cu si despre copii. Mai exact subiectul de discutie aprofunda argumente pro si contra adoptiei in comparatie cu dorinta de a da viata, indiferent de riscuri. Cum trebuie, mai ales daca trebuie un copil adoptat, cat de important este acest lucru intr-o viata considerata indeplinita din punct de vedere familial si biologic… iar de aici discutia a alunecat usor (fiind mult trecut de miezul noptii) spre argumente care sa sustina importanta pe care existenta o capata prin intermediul unui copil. Este de netagaduit acest lucru, dar consider si este o parere pur personala, ca nu ajunge ca sa dai nastere unui copil doar pentru ca sa-ti indeplinesti rolul din punct de vedere uman, un pas de aceasta importanta trebuie analizat si aprofundat in raport cu toate implicatiile pe care le poate induce… Iar daca situatia din punct de vedere al sanatatii, material, conditiilor de trai spun ca sunt 90% sanse ca acel copil sa aiba o viata grea si credinta iti spune ca totusi exista acele 10% sanse sa nu fie asa, eu sunt convins ca acel copil va duce o cruce pe care i-o atarni cu bunacredinta pe umeri, un drum nemeritat de altfel… nascut dintr-o dorinta incapatanata de inmultire….

Citeam cu putina vreme in urma un articol despre cat de mult s-a denaturat procesul de procreere. Practic „impreunarea” trupeasca prin care i-a nastere o noua vladita umana a ajuns doar o forma de satisfactie fiziologica, sexul. Iar daca se intampla ca acesta sa lase „rezultate”, in conditiile unei „pregatiri” precare a acestei situatii, singurele alternative sunt ori un act de omucidere, avortul in speta, ori aducerea pe lume a unui suflet nedorit. Ca sa merg si mai departe, intr-o directie cu totul opusa celei exprimate anterior, cuplurile nou casatorite, dincolo de nevoi si lipsuri sau idealuri, primul lucru la care se gandesc este procreatia. Si atunci ma intreb, ce este mai important, sa faci un copil, care fie vorba intre noi, este atat de usor, sau sa cresti un copil???

Vedem exemple multiple, copii cu probleme inca de la varste mici, copii abandonati in spitale sau orfelinate, copii care cresc in mizerie, chiar daca e un cuvant dur exprima realitatea, si totusi nu sunt indeajuns sa ne deschida ochii si sa ne faca sa intelegem ce inseamna cu adevarat datoria de parinte. O veche vorba din batrani spune ca un parinte, in adevaratul sens al cuvantului,  nu este cel care da viata ci este cel care creste un copil, oare nu e asa???

Eu cred ca „a da viata” nu se defineste prin cele 5 minute de placere, rezumand totul la „sange din sangele meu”, aceasta datorie se transpune in a „construi” o viata prin modul de a creste un copil. Din nou aici se intinde o noua capcana in fata noastra, anume acea de a creste copilul strict dupa „chipul si asemanarea” ta, lucru pe care il dezaprob din nou. Parintele, oricat de iubitor ar fi, trebuie sa-i deschida orizonturile celui pe care il are in grija pentru a alege, dar nu oricum ci in cunostinta de cauza. Iar in nestiinta copilului trebuie explicate alternativele si oportunitatile, dincolo de greselile sau alegerile facute de parinte la timpul lui. Este una dintre marile greseli pe care reusesc eu sa le deduc din ce observ in jurul meu…

In concluzie, un copil nu inseamna desavarsirea vietii in orice conditii, iar adoptia poate fi o alternativa… chiar daca e greu, nefiind sange din sangele tau si grea (in Romania)… nu uitati ca apa s-a transformat in vin, iar asemenea se poate realiza prin intermediul unui copil (pastrand proportiile)….

Va salut cordial si aveti grija de ai vostri copii!!!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s