De ce (ne) iubesc femeile?

Oare suntem atat de indispensabili, cat de mult ne place noua sa credem??? E, si pentru ca am inceput cu o interogatie cred ca se poate constitui intr-o tema de studiu de caz, pentru cei interesati…

In logica existentei lumesti, in cazul primatelor inzestrate cu ratiune, iubirea se manifesta in cadrul relatiilor de apropiere, intime (iar aici as face o distinctie clara fata de „pofta” trupeasca, si anume sexul, pentru ca nu exista un raport de subtitutie intre cele doua aspecte, ci mai degraba unul subsidiar) dintre un barbat si o femeie. Au curs rauri de cerneala in si sub diferite forme despre si de ce iubesc barbatii femeile, iar acest lucru se datoreaza faptului ca exista argumente mai facil de accesat in aceasta privinta, in special datorita modului „simplist” de gandire a barbatului cu privire la fiintele suave, lucru care nu ii ridica foarte multe piedici in manifestarea iubirii fata de acestea.

Astfel, voi comite un gest de „bravura” neprovocat, cauzat doar de niste curiozitati de ordin personal, la care putin probabil sa gasesc solutii adecvate, insa mi s-a parut interesanta, provocatoare chiar, o astfel de abordare. E riscant sa incerci sa patrunzi in complexitatea gandirii ascunse in firavitatea unei femei, pentru ca nu sti ce poti gasi sau cat de mult sa ajungi sa iti doresti sa nu fi facut acest lucru, sau poate dimpotriva e mult mai simplu decat putem noi, tagma barbatilor, sa credem. Asadar o sa plec de la cateva intrebari, plauzibile, in urma carora sa dezleg drumul spre iesirea din acest labirint misterios.

Femeile iubesc barbatii pentru ca: sunt frumosi? sunt puternici? au statut social si/sau financiar? sunt inteligenti? simt nevoia sa se simta protejate? e doar o manifestare prelungita a instictului matern? si asa mai departe. Sunt cateva aspecte generaliste  care includ si se pot extrapola in multe alte intrebari de acest gen. Si totusi, acest sentiment frumos indreptat de femeie spre barbat se datoreaza unui raspuns canalizat spre una dintre aceste teme sau sunt un cumul de mai multe raspunsuri, mai mult sau mai putin multumitoare pe care incearca sa le obtina in acest joc denumit simplu relatie de iubire.

As vrea sa exclud din discutie, variabilele de genul varsta, inclinatii sexuale, aspecte de ordin religios si altele care pot sa altereze un fenomen majoritar specific, spre care mi-am indreptat atentia in demersul meu. Dincolo de toate acestea ramane intrebarea „De ce (ne) iubesc femeile?” si cat de departe poate merge aceasta pasiune, sau cu alte cuvinte ce anume o determina uneori sa esueze pe parcurs….

Un mesaj cu trimitere directa spre doamne, in mod special, nu din alt motiv ci strict din dorinta de a le face, mult mai mult pe plac, pentru un grad si mai ridicat de iubire…!!!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s