Canibalizarea sub alta forma… contemporana

Nu pot sa nu privesc un prezent care se contureaza intr-un mod tot mai sinistru prin procese si/sau actiuni petrecute in timpuri mai mult sau mai putin indepartate. De aceasta data analogia se indreapta spre procesul de canibalizare care avea loc in locuri indepartate, in anumite triburi de la marginea lumii sau poate chiar dincolo de ea, analizand din perspectiva rationala, care in interiorul lor recurgeau la acest gest extrem de asigurare a hranei, daca nu indeplineau anumite ritualuri indreptate spre divinitatile in care isi puneau increderea. Insa nu mi-am propus sa fac o lectie de istorie si civilizatie prin intermediul acestui post, dar in acelasi timp ma gandesc cati dintre contemporanii mei au deschis o carte de acest gen sau au urmarit un documentar pe aceasta tema??? Si totusi undeva la nivelul subconstientului astfel de acte se activeaza manifestandu-se in raport cu nivelul modern al evolutiei acestei lumi.

Razboiul de tip concurential, dincolo de aspectul comercial, se extinde cu pasi tot mai repezi pana la nivelul individului, care urmareste sa ocupe un loc cat mai ascedent, pe scara ierarhiei sociala, cu orice pret. In aceasta idee, scopul scuza orice mijloc, pana si acest proces prin care canibalul din fiecare, nu mai spinteca bucati de carne din competitorul sau dar este in stare sa il devoreze sub orice alta forma.

Poate este putin fortata aceasta analogie, asemanare, dar gustul crud al actiunilor si a tot ceea ce se petrece in jur aduce tot mai mult cu o „savoare” necunoscuta pana acum, cea a carnii de om. De aceea am indraznit sa fac aceste aprecieri si recunosc faptul ca sursa care m-a determinat sa scriu acest articol vine din experienta unor persoane, tot mai multe din pacate, care se lupta cu acest ciudat „fenomen”. As vrea sa spun mai multe, dar la rugamintea lor ma voi abtine, dar trebuie luat in considerare aspectul critic si nemultumitor pe care incerc sa il exprim, chiar si asa printre randuri.

Anunțuri

Un gând despre “Canibalizarea sub alta forma… contemporana

  1. Asta este declinul moral al societatii si al globalizarii, determinate de neasteptata „libertate” data unei turme de individualisti. Poate ai auzit de acel avion care a cazut in Anzi, pe 13 Octombrie 1972 (avionul 571), unde supravietuitorii chiar s-au transformat in canibali.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s