Ce facem cand nu traim?

Probabil pare surprinzatoare interogatia de la care am plecat in rationamentul care sta la baza urmatoarei prezentari. Raspunsul este simplu, cea mai mare parte din timp, majoritatea dintre noi, uitam sa traim si ne rezumam la simplul fapt de a exista. Ramanem ancorati in simplitatea indeplinirii unei rutine care se rostogoleste asemenea unui bolovan pe o panta de munte,  transformandu-ne in mod inconstient in robotei care isi autoprogrameaza ”softul” de functionare. In fapt transpunem fidel munca lui Sisif, in fiecare zi, pe care o ducem sub povara timpului care devine, din ce in ce mai mult, inamicul cel mai dur, pe care trebuie sa-l infruntam intr-o cursa fara linie de final.

Existam pentru a indeplini sarcini de serviciu, piata, sala de fitness, bere cu prietenii, cluburi, shopping, concedii, toate pentru nimic, este doar un copy-paste din lumea reala, cu si despre bani. Sunt elementele unei vieti care nu iti pot oferi placerea de a simti gustul bucuriei de a trai. Pentru acest lucru trebuie sa iesim din cotidian, sa rupem lantul slabiciunilor lumesti si sa acordam atentia, si mai ales ”hrana”, celui care constituie motorul efemerei noastre prezente lumeasti, sufletul. Sunt momente in care trebuie sa ne oprim din aceasta cursa nebuneasca de satisfactie materialista si sa ne adresam intrebarea: ”-Traim sau Existam?” Oare nu e prea scurta viata asta pentru a o pune in slujba unor pofte trupesti fara a acorda farame de atentie aspectului mai putin vizibil al constructiei noastre? Doar o retorica care paleste in fata apasarii care ne indeamna spre a strange tot mai mult, care nu gaseste raspunsuri potrivite pentru a multumi existenta si traiul deopotriva.

Intr-o lume a vitezei, ”statiile” de incarcare spirituala devin tot mai mici si neinsemnate, in drumul care se intinde nepasator spre un orizont tot mai indepartat. Alergam spre varful unei piramide care salasluieste ceea ce numim succes, un deziderat care nu se vede dar pe care ni-l formam pentru a idealiza si explica existenta de care dam dovada in detrimentul unui trai complet, simplu, fericit.

Atunci cand nu traim, existam, iar in existenta noastra uitam sa traim…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s