Despre iubire…

Pentru mine, iubirea adevarata, ramane un mister, dar vorba unui intelept, trebuie sa fiu pregatit sa invat toata viata. Si spun asta, nu pentru ca nu as fi trait acest nobil sentiment, ci pentru ca invat in fiecare zi cateva ceva, mai bine spus descopar. Iubirea este mai mult decat un sentiment, cum frumos ar spune o buna prietena, este o Taina primita de sus si imbracata sub diverse forme se afectiune si prietenie, de noi oamenii facuti din pamant si in care pamant ne vom intoarce.

Iubirea nu cunoaste forme, culori, o simti, o traiesti pur si simplu, dar se iveste intrebarea, fireasca de altfel, cum pot sa imi dau seama ca iubesc, adevarat, in esenta si puritatea acestei Taine. O intrebare buna, intrebatoare !?, care nu cred ca are vreun raspuns izvorat dintr-o logica supusa limitarii, asa cum este mintea omeneasca. Iubirea nu are logica, este o lumina, o flacara care se aprinde si atat, nu intreba de ce, cand, unde sau cum. Incalzeste sufletul rece si pustiit atunci cand Dumnezeu crede ca e timpul potrivit.

De altfel, in mintiuca mea, as asemana iubire cu o planta sadita in sufletul curat al copilului venit pe lume, incoltind in mica si trecatoarea sa copilarie, sub forma iubirii parintesti, si apoi intrand intr-o stare latenta, spre ziua, care ii va oferi raza de lumina potrivita pentru inflorirea sa cu adevarat, pentru a da rodul vesniciei pe acest pamant. Cat de usor este sa spui doua cuvinte, te iubesc, dar cat este de complicat sa deslusesti meandrele intortocheate ale esentei lor. Oare chiar atat de usor este sa iubesti cu adevarat??? Eu cred ca si aceasta vanitate intrusa in relatiile omenesti este un rezultat al superficialitatii de care dam dovada….aici pe pamant.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s