112 – alo, SMURD!!!

De cand a aparut acest subiect in atentia opiniei publice, totul a trecut in umbra si cred ca nu este foarte bine acest lucru, pentru ca, privind experientele traite nu cu mult timp in urma, in spatele acestor perdele de fum, masinaria functioneaza la capacitate maxima, producand bunastare pentru sine!!! Cred ca ar trebui sa fim mai atenti….

Totusi subiectul SMURD – Arafat, implicit plecarea celui din urma din cadrul ministerului sanatatii ar trebui sa ne ridice un mare semn de intrebare, inca unul pe langa altele, pe care le-am tratat cu atat de mare indiferenta: incurca atat de mult prezenta si activitatea sa in pozitia de subsecretar de stat sau mai degraba lipsa practicii pupincuriste de care a dat dovada si cu care acest om nu este obisnuit…. Vreau sa ma alatur celor care recunosc valoarea, profesionalismul si aportul pe care acest om le-a pus in conceptul SMURD, care astazi da o sansa in plus vietii, asa anevoioase cum e, mie si compatriotilor mei. Probabil ca daca reuseam sa scoatem la suprafata si sa aducem in prim-plan si alti oameni de calicrul dr. Arafat probabil astazi am fi vorbit in cu totul alte circumstante despre Romania si romanii ei. Am mai fi avut o sansa daca am fi putut clona macar cateva un Arafat in cateva domenii cheie ale acestui stat cum ar fi educatia, justitia etc…

Se tot vorbeste de nevoia imediata de reformare a sistemul sanitar din Romania, fara indoiala achesez acestui curent, dar cred ca reforma in cadrul unui sistem public ar trebui realizata pe acele parti, domenii care nu functioneaza si nu ar trebui sa stricam acele bucatele care merg aproape ca un ceas elvetian. Sunt extrem de curios sa vad, sa dea Dumnezeu sa nu fie cazul, dar daca totusi se va intampla cum se vor alinea la start 3,4 sau 5 ambulante si care vor porni intr-o cursa nebuna in salvarea unui caz grav, si acest lucru indraznesc sa ma gandesc, nu din vreo foarte mare generozitate sau empatie nationalista, ci din cauza decontarilor care vor avea loc ulterior ”cazului rezolvat”…. Cred ca vom ajunge tara in care se echipajele de urgenta se vor certa la capul unei victime al unui accident rutier, de pilda, in ce salvarea sa mearga… Am ajuns de rasu-plansu….

Privind lucrurile dintr-o alta perspectiva, si auzind luarea de pozitie a dl-lui care astazi ne reprezinta, ma intreb care este logica acelei fastuase reformare a statului si care a fost prioritizarea acestor domni in realizarea sa de asamblu. De ce nu s-a inceput cu aceasta reforma a sanatatii si a fost lasat-a la urma…. Interesanta intrebare nu!? Incerc sa gasesc un raspuns logic pe care sa-l pun in proximitatea sloganului electoral cu care am fost alintati in precedenta campanie electorala prezidentiala:”Sa traiti bine!!!!” Iar in cazul unui sistem medical nereformat acestui lucru era destul de greu… in sfarsit se pare ca logica mea nu prea functioneaza pe aceleasi principii cu a lor….

In concluzie, trebuie sa reformam tot, fie ca merge fie ca nu…statul are nevoie de un suflu proaspat (sau nu are nevoie deloc)… In ceea ce priveste sistemul sanitar romanesc este clar ca nu merge excelent, ba mai mult trage sa moara, singurul lucru care il mai tine inca in viata, alaturi de o parte dintre medicii profesionisti care activeaza in cadrul sau este sistemul de urgenta in complexitatea lui, dar se pare ca totusi, pe cineva nu multumeste…

P.S.:…si cum, noi romanii suntem un popor conservator si tinem la ”elitele” noastre, eu sper sa nu ne pierdem speranta si in noiembrie, cine mai stie in ce an, sa alegem ceea ce trebuie, adica acesti oameni care se sacrifica pentru noi, pentru modernizarea unui stat care nu ne merita, pardon, pe care nu il meritam….

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s