BAC-ul 2011: RESPINS

Am evitat sa scriu mai devreme despre subiectul examenului de maturitate desfasurat in sesiunea de vara a acestui an, din doua motive:

1. am asteptat un rezultat cat mai apropiat de cel final (inainte de contestatii) si

2. in urma rezultatelor prezentate, am asteptat reactia celor implicati in mod direct

Acum dupa ce aceste două puncte au fost atinse in mare parte, indraznesc sa prezint o opinie privitoare la acest subiect: Bacalaureat 2011. Am auzit si vazut multe comentarii prin intermediul mai multor medii de comunicare: presa, tv, internet, unele argumentate altele care au venit in apararea unui sistem care este in pragul unui dezastru, din partea unor simpatizanti ai unei anumite persoane/partid/doctrina de pe scena politica.

Nu vreau sa scuz nici una dintre parti, nici ministrul educatiei, nici fiecare elev in parte, care a cazut in acesta sesiune a Bacu-lui, insa respectand adevarul, trebuie facute cateva consideratii, obiective sper, din perspectiva mea. Cred ca o mare parte din cei care alcatuiesc acest procent infernal de aproximativ 50% care au cazut Bacul, meritau acest lucru. Insa, imi este enorm de greu sa cred ca exista in aceasta tara, un liceu in care nici macar un elev nu este in stare sa rezolve aceste subiecte, macar peste media 6, de trecere. Inseamna ca problema principala este in alta parte, nu NUMAI la elev. Vad ca se arunca in fata partea cu lipsa fraudei prin copiere datorita camerelor de luat vederi amplasate in saliile de examen, ca fiind principalul motiv al rezultatului de azi. Nu pot sa ma alatur acestei idei, deoarece, mergand pe acest rationament si pastrand proportiile, pana la sesiunea din acest an a Bac-ului jumatate din cei declarati admisi au prejudiciat acest rezultat prin diferite forme de frauda, exemplu copierea, spaga etc…. Deci, in opinia mea acest lucru se exclude din start.

Trecand la partea doua a ecuatiei, si indreptandu-ma catre elev,  intr-o tara in care promovarea non-valorilor este in prim-plan iar cei care au realizat ceva cu adevarat, pe plan individual sau colectiv, sunt lasati in spate, rezultatul era oarecum, previzibil. Au avut oare acesti adolescenti care se afla in cautarea drumului in viata de ales intre modele. Nu cred, iar rezultatele se culeg, se vad.

Voi reveni maine si voi continua acest post, acum nu mai pot scrie pentru ca am avut un dialog ”aspru” cu un sustinator al curentului politic aflat, azi la putere, care m-a indispus………………….

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s