O țară cu handicap !?

Am ajuns acasă de la serviciu și am pornit televizorul, era pe Antena 2 unde tocmai începea emisiunea lui Mândruță, ”Nimic important”, iar subiectul abordat era cel al unei persoane cu handicap fizic, impobilizată in cărucior, care încercase zilele trecute să intre într-un club din Timișoara și a fost împiedicată doar pentru că era în scaunul cu rotile, deși era însoțită de soțul ei. Sincer nu am avut nici o reacție, asta pentru că în România, persoanele cu diferite dizabilități, vizibile sau mai puțin vizibile, sunt privite ca niște rebuturi ale societății, știu că e dur cuvântul dar exprimă cel mai bine starea de fapt a societății în care trăim.

Am realizat rampe de acces in instituții, publice sau nu, doar pentru că legea ne impune acest lucru, deși de cele mai multe ori acestea sunt inaccesibile. Ocolim, în orice circumstanțe și în orice fel, aceste persoane, pe stradă, în mijlocul de transport în comun, la locul de muncă etc. Dar câți dintre noi își pun întrebarea cum te poate afecta o persoane care este imobilizată într-un scaun cu rotile ???

Trăim într-o țară în care persoanele cu diferite probleme sociale, persoane cu dizabilități, vârstnici, șomeri și alții, în principal cei care constituie grasul acela care stă în spatele statului firav, trebuie împinși la marginea societății doar pentru că destinul a fost mai crud cu ei… Însă, eu îndrăznesc să afirm că toți cei care îndreaptă armele către aceștia sunt cei care se simt slabi în fața unor persoane care deja sunt învingători în cea mai cruntă luptă, cea cu viața….

Atunci se pune întrebarea cine suferă de o dizabilitate mai mare ????

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s