Gogomănia! Revizuirea Constituției

Nu am bănuit că atât de curând CCR-ul, va aplica metoda pliciului, marcă înregistrată a la Prigoană, celui la dreapta căruia slujește…. În urma unei ședințe maraton întinsă pe parcursul a mai multor ore, judecătorii, drepți și împarțiali, sîc,  care veghează cu strictețe la respectarea cărții de căpătâi a acestei națiuni, au ajuns la concluzia că proiectul de revizuire a Constituției, propus de cel care ocupă prima poziție din stat, conține unele articole care depășesc limitele constituționale actuale…. Ce înseamnă asta oare ??? O tresărire, un moment de sinceritate sau pur și simplu, firul roșu care face legătura între Cotroceni și CCR s-a cam înnegrit… Nu știu, însă, aș vrea să cred că odată cu darea în folosință a Pasajului Basarab, legătura care, până de curând părea aproape ombilicală, între cele două instituții ale statului român să mai ia, măcar când și când, câte un ocol, poate în acest fel se va mai pierde din influența uneia asupra celeilalte, nu precizez direcția, sensul e destul de clar !?

Nu are rost să-mi fac mari iluzii, avizul Curții este doar consultativ, și nu cred că va mișca nici măcar un mușchi de pe obrazul celui care a propus acest proiect, e prea gros. Dar cu toate astea, acest semn ar trebui să ne ridice nouă, celor care până de curând, și aici deși ar trebui să mă exclud, alții au decis pentru mine, așa că… întrebări, multe întrebări despre cum se desfășoară lupta între ei și ăia răi !? Care sunt ei și care sunt cei răi ?! Cât de corecte sunt instrumentele care se folosesc în cadrul acestui ”război” ?! Cât de departe mai e limita dintre o democrație constituțională și o democrație care ascunde în spatele ei, o dictatură modernă. Știu că pe mulți îi zgârie acest cuvânt urât, incomod ”dictatură”, dar nu are rost să ne ferim de evidențe doar pentru a ne simți așa cum am dori noi să fie. confortabil și liberi….

Tot acum ar trebui să ne punem întrebarea ce a rămas în urma a 2 mandate consecutive în funția de Președinte ?? Greu de găsit un răspuns, asta prinvind dintr-o perspectivă rațională, dar privind din spatele gardului Cotroceniului, cred că cineva de acolo se gândește că ar fi păcat ca istoria să nu precizeze măcar o decizie de o importanță majoră, impusă în perioada 2004 – 2014, ceva în genul Revizuirea Constituțională sau redesenarea statutului, reformarea statului în limbaj colorat !!!

În fond trebuie să fie ceva destul de serios ca să poată intra în competiție cu păsăricile, paharele cu gin, casele si altele pe care le-am trăit până acum….. Rămâneți aproape, nici nu știți ce pierdem !!!!!!!!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s