Cu ce sa incep si cand sa termin

S-au întâmplat atât de multe în ultima perioadă încât mi se pare extrem de dificil să găsesc ordinea prioritară a tuturor acestor evenimente.

Voi începe prin a prezenta felicitările mele tuturor celor care au contribuit la organizarea unuia dintre cele mai ample mișcări culturale din Cluj, și nu numai… Respect TIFF !!!!!!! Și pentru că tot a constituit tema de dezbatere a ultimelor zile achesez și eu opiniei care marșează ca TIFF-ul să bată și alte porți ale urbelor transilvanene, iar Clujul să rămână cartierul general, inima unei mișcări frumoase…..

Alt subiect cald care ne invadează în și sub toate formele îl reprezintă reorganizarea administrativ-teritorială a României…. Idea în sine este deosebit de bună, constructivă, inițiată puțin cam târziu și într-un mod… specific ultimelor luni, ani, cam brutal și la nivel imperativ, ambalat într-un oarecare neadevăr, să mă exprim elegant…. Fărâmițarea teritorială a acestui stat trebuie oprită, nu este cazul să ștergem cu radierea și să trasăm linii în mod orbesc, dar regionalizarea este inevitabilă, chiar necesară dacă dorim modernizarea într-un ritm accelerat și aproximativ uniform…. Nu cred că trebuie să transformăm baronii locali actuali în cneji regionali, iar în felul acesta să marșăm pe ideea că i-am redus din punct de vedere numeric…. Acest lucru se poate întoarce ca un bumerang, iar din cei puțini care vor rămâne va emana o influență care și așa este greu de ținut în limite considerabile….. Până la urmă numărul este puțin relevant, modul în care se va desfășura procesul de reorganizare în schimb este de o importanță majoră…. Voi reveni pe acest subiect….

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s