Adevar sau provocare….poate minciuna !!!

Stateam zilele trecute si ma gandeam de ce ar tine un om cu atata straduinta la un lucru care, mai repede sau mai tarziu, stie cu precizie ca i-ar aduce sfarsitul… Si dupa multe si indelungi cugetari am ajuns la concluzia ca doar un beneficiu pe termen scurt, imediat urmat de posibile viitoare beneficii urmare a intaiului…

Eh, si acum sa traduc aceasta cugetare in termeni politici, ma intrebam de ce se incapataneaza Pd minus l sa isi sape singur groapa in instoria acestei tari, dar am ajuns la concluzia ca oranjii prefera sa intre la multi metrii sub pamant fiind siguri ca isi construiesc si „putul” de scapare undeva aproape… Cum ??? e simplu, atat timp cat ai cutitul si mai ai si painea, indiferent de mica ar fi aceasta, o tai ca asa cum vrea inimoara ta… Deci se merge pe principiul sferturi pentru noi, firimituri pentru ei, iar la alegeri poate mai impartim din sfertul nostru si mai castigam patru ani de paine calduta, mai mica sau mai mare, depinde de cum o vrea mama FMI….

In acest caz ar trebui sa vedem cum ar trebui sa intelegem „actuala”, permanenta, criza economica care ne loveste ca un taifun pe uscat cu fiecare zi mai violent, maturand categorii sociale tot mai multe in calea ei: ADEVAR, PROVOCARE sau poate….o MARE MINCIUNA…. Stiu ca e un cuvint putin violent dar parca descrie perfect situatia de facto din tara in care ne ducem traiul nevinovat dar „bun” pe care l-am primit de vreo 6 ani incoace…,.

DAR, pana la urma nu e vinovat suta la suta cel care se trezeste cu painea si cu cutitul in mana si habar nu are cum sa taie ca sa ajunga la toata lumea, eu consider ca poporul, impropriu spus tot poporul, ala oranj care s-a bucurat de o galeata cu zahar si otet sau doua zile de excursie ( asa cum a circulat zvonurile printre studenti in campania electorala ) ar trebui sa se gandeasca o data in plus, daca au cu ce pentru ca nu prea au dat dovada, daca au meritat toate acestea pentru 5 ani de…. primul am vazut cum a fost ??????? Atunci am impresia ca tot acest popor oranj a avut taria de a juca o mare PROVOCARE pentru noi toti din pacate…

Pana la urma ADEVARUL  e la mijloc dar este imbracat in realitatea vremurilor in care traim si e al naibii de amar, poate prea amar pentru toti ceilalti care au vrut altceva… Parca simtit cu fiecare zi ce trece  mai tare cum am fost „ciuruiti” de o „cioara” si poporul ei, pardon urmasii ei !!!!!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s